Συχνές ερωτήσεις & Άρθρα ← back
Ποιος είναι ο σκοπός της γυναικολογικής εξέτασης;

Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο μας λαμβάνεται το ιστορικό της εξεταζόμενης και γίνεται κλινική εξέταση στην οποία περιλαμβάνονται : η επισκόπηση αιδοίου, κόλπου τραχήλου, μήτρας, περίνεου καθώς και ψηλάφηση των έσω γεννητικών οργάνων.

Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι η κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια σύντομη απλή και ανώδυνη εξέταση που γίνεται από έμπειρους γυναικολόγους με στόχο τη διάγνωση της ακριβούς κατάστασης του τραχήλου του κόλπου και του αιδοίου. Πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι καλό να συμπληρώνεται με το τεστ Pap για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα όργανα που αναφέρθηκαν. Ανήκει στις προληπτικές εξετάσεις και συμβάλει στην πρώιμη ανίχνευση παθολογικών κυτταρικών αλλοιώσεων, και κυρίως του καρκίνου του τραχήλου.

Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι η υπερηχογραφική εξέταση;

Το Υπερηχογράφημα αποτελεί μία εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδο διαγνωστικής απεικόνισης χωρίς καμία δόση ακτινοβολίας, η οποία χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των φυσιολογικών κύκλων του γυναικείου γεννητικού συστήματος, αλλά και για τη διάγνωση μιας μεγάλης ποικιλίας παθολογικών καταστάσεων. Γι αυτό και το υπερηχογράφημα μπορεί να γίνει διακοιλιακά ή ενδοκολπικά ανάλογα με το τι θέλουμε να ελέγξουμε

Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι η λαπαροσκόπηση;

Η λαπαροσκόπηση περιλαμβάνει τον έλεγχο στο εσωτερικό της κοιλίας και ειδικότερα στο περιεχόμενο της πυέλου όπου βρίσκονται τα έσω γεννητικά όργανα, δηλαδή η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες.

Διαβάστε περισσότερα...
ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ